fallback-image

Partioleirin hyötyjä partiolaiselle

Mitä tapahtuu, kun partiolainen lähetetään partioleirille? Hänellä on hauskaa, ja hän kasvaa leirin myötä. Partiolaiset hyppimissä viilentävään järveen kuumana päivänä, jousipyssy viritettynä ja tähtäämässä keskelle maalitaulua, makkaran paistaminen nuotiotulen ääressä – nämä ovat tavallisia mielikuvia partiolaisten kesäleiristä. Leirit tarjoavat kuitenkin paljon muutakin kuin ulkona tapahtuvan seikkailun ja viikon poissa kotoa. Näiden seikkailujen sisällä piilossa ovat partiolaisten leiriltä saamat todelliset hyödyt.

Jos olet koskaan ollut partioleirillä, et ylläty kuullessasi, kuinka paljon hyötyjä viikko kesäleirillä tarjoaa. Omistautuneet partionjohtajat ja huipputason ohjelmat tarjoavat partiolaisille partiokokemuksen kohokohtia. Mutta jos et ole koskaan itse ollut leirillä, et ehkä ymmärrä, kuinka hieno kokemus se todellisuudessa on. Leiri on luova, opetuksellinen ja yhteistyötä vaativat ulkoilmakokemus. Partioleirillä hyödynnetään luonnollista ympäristöä ja partiomenetelmiä, jotka vaikuttavat merkittävästi leiriläisten fyysiseen, henkiseen ja sosiaaliseen kasvuun.

Partioliikkeen perustaja Baden-Powell sanoi kerran, että viikko leirillä vastaa kuutta kuukautta teorian opetusta luokkahuoneessa. Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan partionjohtaja saa pidettyä partiolaisten kolme kertaa todennäköisemmin mukana ohjelmassa, jos partiolainen osallistuu keräleirille ensimmäisenä partiovuotenaan. Leiri tarjoaa viikon mittaisen elon partiolaisen tavoin. Seuraavana vielä lisää erilaisia syitä lähettää lapsi viikoksi kesäleirille.

Fyysinen aktiivisuus ja kokemukset

Ihmiset viettävät nykyään paljon aikaa sisätiloissa ja istuma-asennossa. Partioleiri tarjoaa loistavan mahdollisuuden päästä ulos, nousta ylös ja liikkua. Päivät leirillä kuluvat juostessa, uidessa, hyppiessä, meloessa kanootilla tai kajakilla, patikoidessa, kiipeillessä ja muunlaisissa fyysisissä aktiviteeteissa. Viikko kesäleirillä on täyttä toimintaa. Partioleirit tarjoavat partiolaisille runsaasti mahdollisuuksia hankkia taitomerkkejä ja muita tarvittavia taitoja partiotiellä. Partiolaiset saavat asettaa itse omat tavoitteensa ja noudattaa selkeitä reittejä niiden tavoittamiseksi. Oli kyseessä sitten tahto saada hiottua jousiammuntataidot napakymppitasolle tai saada uintitekniikka kuntoon uintikoetta varten, partioleirillä koetaan joka päivä uusia menestyskertomuksia ja uusia saavutuksia. Leirielämä rakentaa itseluottamusta ja itsetuntoa antamalla partiolaisille loistavia mahdollisuuksia onnistua, kasvaa ja kehittyä.

Fyysinen aktiivisuus ja kokemukset

Irti teknologiasta

Kun lapset (ja aikuiset yhtä lailla) ottavat taukoa televisiosta, kännyköistä ja internetistä, he löytävät luovat taitonsa ja pääsevät toimimaan oikeassa maailmassa, missä he kohtaavat oikeita ihmisiä, oikeita aktiviteettejä, oikeita seikkailuja ja oikeita tunteita. He ymmärtävät, että tarjolla on aina runsaasti tekemistä, kehittävät sosiaalisia taitojaan ja pääsevät kokemaan luonnon parissa olemisen. Partioleirillä päivät tuntuvat pidemmiltä, täydemmiltä ja rikkaammilta. Kyseessä ei ole videopeli, vaan partioleiri on todellinen seikkailu. Partiolainen on puhdas, mutta hän ei koskaan pelkää liata itseään. Lähes kaikki lapset rakastavat mudassa leikkimistä. Partiolaiset voivat astua mukavuusalueensa ulkopuolelle ja lähteä seikkailulle ja liata itsensä leirillä. Leirillä voi patikoida kosteammillakin alueilla ja käydä uimassa joessa tai järvissä. Luonnossa partiolaiset näkevät myös kaloja, sammakoita, hyönteisiä ja muita metsän eläimiä. Ulkoilmassa eläminen ja tutkiminen on juuri sitä, mitä leirit edustavat.

Pelkojen päihittäminen ja uusien asioiden kokeileminen

Partiolainen on rohkea. Leiriviikon aikana on tarjolla runsaasti mahdollisuuksia saada partiolainen kasvamaan rohkeammaksi ja kokeilemaan uusia asioita. Partiolaisten leirillä saama kannustus ja tuki luo heille loistavan ympäristön kokeilla uusia ja kenties hieman pelottavalta tuntuvia asioita ja huomata uusien asioiden kokeilemisesta saatu kehitys. Partiolaiset voivat selättää korkean paikan pelkonsa kiipeilemällä, esiintymispelkonsa kertomalla tarinoita iltanuotiolla tai koti-ikävänsä olemassa poissa kotoa ensimmäistä kertaa. Leirielämä auttaa kasvattamaan sinnikkyyttä.

Pelkojen päihittäminen ja uusien asioiden kokeileminen

Partioleiri on täydellinen paikka partiolaisille harjoitella päätöksentekoa ilman, että vanhemmat ja opettajat ohjaavat heidän jokaista liikettään. Partiolaiset hallinnoivat päivittäisiä rutiinejaan ja valintojaan turvallisessa ja välittävässä leiriympäristössä. Partiolaiset voivat käyttää tätä vapautta kehittyäkseen uusiin suuntiin. Leirillä partiolaiset kehittävät henkilökohtaista vastuullisuutta ja kehittyvät ihmisinä.

Anita

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Partio uutena harrastuksena vuonna 2021

Partio uutena harrastuksena vuonna 2021

Lasten ja nuorten ulkoliikuntaharrastukset

Lasten ja nuorten ulkoliikuntaharrastukset

fallback-image

Partiolaiset ympäri maailmaa

fallback-image

Partiomenetelmä

Arkistot

lokakuu 2021
ma ti ke to pe la su
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat